’n BBQ in een park in Amsterdam gepland? In deze Amsterdamse parken mag je in 2020 (mits je je aan de Covid-19-regels houdt) nog naar hartelust het vuur opstoken.

Voor wie niet gezegend is met een achtertuin (formaatje postzegel) of een balkonnetje waar je zonder burenruzie kunt roken/stoken: er is ook in 2020 nog genoeg ruimte buiten de deur in Amsterdam om lekker een potje te barbecueën. Parkje hier, perkje daar, grill aan en gaan.

Covid-19, BBQ & BAQ-fiets

Ivm de maatregelen omtrent het Covid-19-virus gelden er op dit moment geheel andere regels. Tegen de tijd dat er weer gezellig samengekomen mag worden, dan kan dat in onderstaande parken. En natuurlijk komt grillmeister Joeri dan maar wat graag jullie BBQ opluisteren met lekkere happen van de BAQ-fiets.

In de tussentijd grillt Joeri voor de buurt vanuit BAQ-fiets’ keuken in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. Ieder weekend kun je heerlijke grill-gerechten & side dishes bestellen en komen afhalen.

Wat er dit weekend op het BBQ-menu staat, dat vind je HIER >

BBQ-parken in 2020

Het is anno 2020 – naast de maatregelen omtrent Covid-19 – niet meer wat het was. Waar het Vondelpark per 1 maart 2017 – tot groot verdriet en evenzo grote vreugde van velen – een algeheel BBQ-verbod werd opgelegd, hebben er sindsdien meer parken aan moeten geloven.

De nodige gebieden hebben de hekken volledig of voor een deel gesloten voor hete kolen en grill-geuren. Er zijn echter nog wat plekjes waar je het vuur wél naar hartenlust mag opstoken.

In welk stadsgroen kun je dan terecht? En waar loop je risico op een boete wanneer je een sappig worstje op het rooster legt?

Covid19-proof

BBQ-catering op 1,5 meter

Iets te vieren in Corona-tijden? BAQ-fiets komt zodra het mag weer naar je toe!
Met een BBQ-catering op 1,5 meter afstand.

De BBQ-kaart van Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft voor iedereen die trek heeft in een BBQ in het park – heel handig – ALLE parken waar je wel en niet mag barbecueën in kaart gebracht; zie de afbeelding hieronder of bekijk HIER de dynamische kaart.

En scroll even verder voor de favoriete grillparken van BAQ-fiets’ grillmeister Joeri.

BBQ kaart Amsterdam - in deze parken mag de BBQ aanTip: deze BBQ-recepten van grillmeister Joeri doen het altijd goed.

De favoriete BBQ-parken van BAQ-fiets’ Joeri:

  • Westerpark – een thuiswedstrijd voor de BBQ-chef. Grillmeisters worden hier op de wenken bediend met complete barbecue-spots en -tegels. En ook Joeri steekt geregeld de Haarlemmerweg over om in het Westerpark te grillen voor jarigen, vrijgezellen, bedrijven en andere barbecue-liefhebbers.
  • Flevopark – beduidend minder druk dan bovenstaande, dus meer grill-ruimte.
  • Rembrandtpark – mocht je een serieus barbecuefeest geven, dan is hier hoogstwaarschijnlijk nóg meer grillruimte.
  • Sloterpark – let wel: in sommige delen is barbecueën niet meer toegestaan. Pas dus op waar je de kolen aansteekt.

BBQ in een park te AmsterdamBBQ-catering Martin Luther King Park

BBQ-catering op jouw park-BBQ?

Geef je de grilltang liever uit handen? Lees hier wat Joeri met de BAQ-fiets voor jouw grillfeest kan betekenen.

⇒ Meer BBQ’en?
Grillmeister Joeri deelt zijn beste tips & recepten: