’n BBQ in een park in Amsterdam gepland? Of BAQ-fiets inhuren voor een genadeloos goed grill-feest in de buurt? In deze Amsterdamse parken mag je naar hartelust het vuur opstoken.

Voor wie niet gezegend is met een achtertuin (formaatje postzegel) of een balkonnetje waar je zonder burenruzie kunt roken/stoken: genoeg ruimte buiten de deur in Amsterdam om lekker een potje te barbecueën. Parkje hier, perkje daar, grill mee en gaan.

Tussen twee haakjes: voor wie zijn zinnen had gezet op het Vondelpark – helaas. Per 1 maart 2017 geldt hier een algeheel BBQ-verbod.

Maar. In welk stadsgroen kun je dan wel terecht? En waar loop je risico op een boete wanneer je een sappig worstje op het rooster legt?

BBQ-kaart

De gemeente Amsterdam heeft – heel handig – ALLE parken waar je wel en niet mag barbecueën in kaart gebracht; zie de afbeelding hieronder of bekijk HIER de dynamische kaart.

BBQ parken in Amsterdam

Smeulende BBQ-recepten

& geniale grill-hacks

De favoriete BBQ-parken van BAQ-fiets:

  • Westerpark – een thuiswedstrijd voor uw culinaire BBQ-specialist. De echte grillmeisters worden hier op de wenken bediend met complete barbecue-spots en -tegels. En ook BBQ-chef Joeri steekt geregeld de Haarlemmerweg over om in het Westerpark te grillen voor jarigen, vrijgezellen en andere barbecue-liefhebbers.
  • Flevopark – beduidend minder druk dan bovenstaande, dus meer grill-ruimte.
  • Rembrandtpark – mocht je een serieus barbecuefeest geven, dan is hier hoogstwaarschijnlijk nóg meer grillruimte.
  • Sloterpark en het Martin Luther Kingpark – ook hier stond de BAQ-fiets eerder. Voor sommigen een eindje fietsen, maar méér dan de moeite waard…

Ps. Als die grill-sessie gepland staat, dan tippen we graag deze bijzonder smakelijke (makkelijke) BBQ-recepten.

BAQ-fiets op jouw park-BBQ?

(Met grillmeister Joeri &
finger licking good BBQ-food)