’n BBQ in een park in Amsterdam gepland? In deze Amsterdamse parken mag je in 2021 – mits je je aan de Covid-19-regels houdt – naar hartelust het vuur opstoken.

Laatste update: 25 maart 2021

Voor wie niet gezegend is met een achtertuin (formaatje postzegel) of een balkon waar je zonder burenruzie kunt roken/stoken: er is in 2021 genoeg ruimte buiten de deur in Amsterdam om een potje te barbecueën. Parkje hier, perkje daar, grill aan en gaan.

LET OP: ivm de maatregelen omtrent het Covid-19-virus gelden er op dit moment regels voor samenkomsten. Kijk voor actuele informatie en maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

BBQ-parken in 2021

Even barbecueën in het park is anno 2021 – naast de maatregelen omtrent Covid-19 – niet meer wat het ooit was. Waar het Vondelpark per 1 maart 2017 – tot groot verdriet en evenzo grote vreugde van velen – een algeheel BBQ-verbod werd opgelegd, hebben er sindsdien meer parken aan moeten geloven.

Veel gebieden hebben de hekken volledig of deels gesloten voor hete kolen en grill-geuren. Er zijn echter nog plekken waar je het vuur wél naar hartenlust mag opstoken.

In welk stadsgroen kun je terecht? En waar loop je risico op een boete wanneer je een sappige worst op het rooster legt?

Coronaproof

BBQ-catering op 1,5 meter

Iets te vieren post-Corona? BAQ-fiets komt zodra het mag weer naar je toe!
Met een BBQ op 1,5 meter afstand.

De BBQ-kaart van Amsterdam

De gemeente Amsterdam heeft voor iedereen die zin heeft in een BBQ in het park – heel handig – ALLE parken waar je wel en niet mag barbecueën in kaart gebracht; zie de afbeelding hieronder of bekijk HIER de dynamische kaart.

En scroll even verder voor onze favoriete grillparken.

BBQ kaart Amsterdam 2021

Tip: deze BBQ-recepten doen het altijd goed.

De favoriete BBQ-parken van BAQ-fiets’ Joeri:

  • Westerpark – een thuiswedstrijd voor de BBQ-chef. Grillmeisters worden hier op de wenken bediend met complete barbecue-spots en -tegels. En ook Joeri steekt geregeld vanuit BAQ-fiets ~ “de Werkplaats” de Haarlemmerweg over om in het Westerpark te grillen voor jarigen, vrijgezellen, bedrijven en andere barbecue-liefhebbers.
  • Rembrandtpark – mocht je een serieus barbecuefeest geven, dan is hier hoogstwaarschijnlijk nóg meer grillruimte.
  • Sloterpark – let wel: in sommige delen is barbecueën niet meer toegestaan. Pas dus op waar je de kolen aansteekt.

BBQ in een park te AmsterdamBBQ-catering Martin Luther King Park

BBQ-catering op jouw park-BBQ?

Geef je de grilltang liever uit handen? Lees hier wat Joeri met de BAQ-fiets voor jouw barbecue kan betekenen.

⇒ Meer BBQ’en?
Grillmeister Joeri deelt zijn beste tips & recepten: