Dit is BAQ-fiets

Mogen we even voorstellen: Joeri, een Drentse Amsterdammer met Rotterdams bloed. Een gedreven grillmeister slash BBQ-chef met een bijzondere voorliefde voor (h)eerlijk en goed eten. De man die in 2013 een briljant idee heeft omgezet in klinkend staal en gloeiende kolen: BAQ-fiets.

De enige echte BBQ-fiets

’n Decennia-oude bakfiets ombouwen tot BBQ-bakfiets met allure. Dat was destijds het idee. Een met de eigen handen omgebouwde stalen BBQ-ros, waarin het vuur flink en vaak zou worden opgestookt. En waar de BBQ-chef zijn uit de hand gelopen hobby en diepgewortelde passie op los zou kunnen laten: barbecueën.

En niet zomaar wat spiezen grillen. Nee. Met BAQ-fiets had hij had een specifiek doel: grillen op niveau. Laten zien dat barbecueën meer is dan het laten cremeren van een speklapje.

Dat de missie geslaagd is, bewijzen de tientallen – wat zeggen we: honderden – BBQ-sessies van de afgelopen jaren. En de eervolle vermeldingen (oa met gruwelijk lekker BBQ-vis-recept) op de websites van en in prachtbladen als ELLE Eten, Vogue, ELLE, Libelle en een uitgebreid interview inclusief eweergaloos lekkere BBQ-dis in een bijzonder boek.

BBQ’en galore

Maar over die BAQ-fiets. Het idee is dus eigenlijk vrij simpel. Jij vraagt, wij BBQ-en. De BAQ-fiets is, met op verzoek grillmeester Joeri achter de kolen, vooral te vinden op privé-feesten en -partijen – van een culinaire BBQ-sessie aan huis of een vrijgezellenfeest in het park, tot bruiloften en bedrijfsfeesten – van 40 tot 400 man.

Alles kan.

Biologische & (h)eerlijke BBQ-gerechten

Misschien wel het belangrijkste: het eten wat van de BAQ rolt. Barbecueën is een vak en dat verstaan uw BBQ-meesters als de besten. Op de grill alleen de (h)eerlijkste producten, biologisch, met respect verbouwd en uit eigen omgeving verkregen. Vlees, vis, maar vooral ook veel groenten en vega(nistisch).

Het menu? Dat is allesbehalve een standaard. Reken op seizoensproducten, van eerlijke en/of biologische komaf, streekgebonden en van pure kwaliteit.

Nieuwsgierig? Lees vooral wat meer over de BBQ-gerechten van BAQ-fiets.

BBQ-recepten & tips

Tussen de BBQ-bedrijven door rolt er regelmatig een blog van de grill. Omdat wij graag delen wat we tegenkomen omtrent barbecueën en bijzondere (side)producten.

De nieuwste wetenswaardigheden, bijzondere BBQ-recepten en -tips vind je in dit BBQ-blog. Of volg ons via Instagram.

BBQ in het park
Bedrijfs-BBQ in het park

Meer?

Wil je meer weten over BAQ-fiets of eigenaar Joeri? Interesse in een samenwerking of andere vragen? Stuur ons zeker een mail of app.

BAQ-fiets op jouw BBQ?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijfsfeest, verjaardag,
borrel, vrijgezellen of gewoon een geniale grillsessie?

BBQ-fan? Hier vind je meer leuke links.