Dit is BAQ-fiets

Mogen we even voorstellen: Joeri, een Drentse Amsterdammer met Rotterdams bloed. Een gedreven grillmeister slash BBQ-chef met een bijzondere voorliefde voor (h)eerlijk en Bourgondisch eten. De man die in 2013 een briljant idee heeft omgezet in klinkend staal en gloeiende kolen: BAQ-fiets.

De enige echte BBQ-fiets

’n Decennia-oude bakfiets ombouwen tot BBQ-bakfiets met allure. Dat was vijf jaar geleden het idee. Een met de eigen handen omgebouwde stalen BBQ-ros, waarin het vuur flink en vaak zou worden opgestookt. En waar de BBQ-chef (toen nog soort van ‘in wording’) zijn uit de hand gelopen hobby en diepgewortelde passie op los zou kunnen laten: barbecueën.

En niet zomaar wat spiezen grillen. Nee. De ‘Amsterdammer’ had een specifiek doel: grillen op niveau. Laten zien dat barbecueën meer is dan het laten cremeren van een speklapje. Veel meer.

Dat zijn missie geslaagd is, bewijzen de tientallen – wat zeggen we: honderden – BBQ-sessies van de afgelopen vijf jaar. En de eervolle vermeldingen (oa met gruwelijk lekker BBQ-vis-recept) op de websites van en in prachtbladen als ELLE Eten, Vogue, ELLE, Libelle en meer.

Upcoming: een uitgebreid interview inclusief een vers en weergaloos lekkere BBQ-dis in een bijzonder boek…

BBQ’en galore

Maar over die BAQ-fiets. Het idee is dus eigenlijk vrij simpel. Jij vraagt, Joeri fietst. En BBQ-’t, uiteraard. De BAQ-fiets is, met uw grillmeester altijd persoonlijk achter de kolen, vooral te vinden op privé-feesten en -partijen – van een culinaire BBQ-sessie aan huis of een vrijgezellenfeest in het park, tot bruiloften en bedrijfsfeesten – van 20 tot 200 man.

Álles kan.

BBQ-fiets event

Foodfestival

Daarnaast zou het zomaar kunnen dat je een foodfestivalletje afstruint en tegen de BAQ-fiets aanloopt (pas op, hete kolen!). Zo (heel) af en toe gooit uw BBQ-chef een voorraad vers gedraaide burgers of smakelijke Brandt & Levie-worsten op de grill tijdens een van de vele culinaire evenementen die Amsterdam en omstreken rijk is. Zoals het welbekende Weekend van de Rollende Keukens.

Biologische & (h)eerlijke BBQ-gerechten

Misschien wel het belangrijkste: het eten wat van de BAQ rolt. Barbecueën is een vak en dat verstaat uw BBQ-meester als de beste. Op de grill alleen de (h)eerlijkste producten, biologisch, met respect verbouwd en uit eigen omgeving verkregen. Vlees, vis, maar vooral ook veel groenten en vega(nistisch).

Het menu? Grillmeister Joeri (zo mogen we hem inmiddels wel noemen, ja toc?h) werkt met allesbehalve een standaard menu. Enkel met seizoensproducten, van eerlijke en/of biologische komaf, streekgebonden en van pure kwaliteit.

Nieuwsgierig? Lees vooral wat meer over de BBQ-gerechten van BAQ-fiets.

Joeri’s BBQ-recepten & tips

Tussen de BBQ-bedrijven door rolt er regelmatig een blogje van de grill. Gewoon, omdat Joeri graag deelt wat-ie tegenkomt omtrent barbecueën en bijzondere (side)producten.

De nieuwste wetenswaardigheden, bijzondere BBQ-recepten en -tips en andere schrijverijen vind je in zijn BBQ-blog. Of volg Joeri via Instagram of Facebook.

Van alle markten thuis

Niet verder vertellen: maar die Drentse Amsterdammer heeft een tik. Of zullen we het een obsessie noemen? Waar het om gaat: oesters. Dus je begrijpt: ook op het menu prijken de lekkerste oesters uit de zee.

Sterker nog: Joeri geeft, als heuse oesterman, graag een workshop. Neem vooral even contact op voor de mogelijkheden.

BBQ in het park
Bedrijfs-BBQ in het park

Meer?

Wil je meer weten over die man achter de grill? Interesse in een samenwerking of andere vragen? Mailen kan altijd. (Bellen is in het vlammende seizoen wat lastig, zoals je wellicht begrijpt. Dat heeft iets te maken met heet vuur en aanbrand-risico’s.)

BAQ-fiets op jouw BBQ?

Weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijfsfeest, verjaardag,
borrel, vrijgezellen of gewoon een geniale grillsessie?

BBQ-fan? Hier vind je meer leuke links.