2020 // 2021

Het BBQ-menu

vlees, vis & veel vega(n) - biologisch & eerlijk

Op het tailor made BBQ-menu van BAQ-fiets vind je enkel de mooiste seizoensproducten, van eigen bodem en biologisch of eerlijk verkregen. Chef Joeri is daarvoor constant op zoek naar nieuwe, nóg betere leveranciers uit Amsterdam en omgeving.

Kwaliteit & herkomst

Het idee? Jij vraagt. Chef Joeri grillt. Maar. Op een iets andere manier dan je wellicht gewend bent van de grote BBQ-jongens. BAQ-fiets gaat niet voor het snelle grillwerk, maar stelt álle gerechten die van de barbecue komen en ernaast geserveerd worden met zorg samen.

En laat grillmeister Joeri nou ook een bijzonder scherp oog hebben voor kwaliteit en veel aandacht besteden aan de herkomst van producten. Over dat laatste vertelt hij graag tijdens jouw BBQ-fuif, dus reken op het nodige vermaak on the side.

→ Volg Joeri op Instagram in zijn constante zoektocht naar de beste lokale producten.

Vlees, vis, veel vega(n) & groenten

Ieder product speelt een hoofdrol op het BBQ-buffet. Of je nu kiest voor:

-een overnight gemarineerde ribeye,
-een hele zalm en papillotte in een bedje van geheim groen,
-kippendijen gemarineerd in ras el hanout,
-een oversized portie wilde gegrilde garnalen,
-of een vega-banger om je vingers bij af te likken.

Reken op dagverse, seizoensgebonden eerlijke en/of biologische producten en regelmatig wisselende gerechten.

→ Scroll naar beneden voor een greep uit de menukaart.

Specials

Ieder BBQ-menu stelt Joeri overleg samen. Twee toppers moeten we echt even aanstippen:

→ BAQ-fiets’ fameuze BBQ-burgers met huisgemaakt truffelmayonaise. Ieder biologisch en/of eerlijk verkregen element van wordt afzonderlijk geselecteerd, (voor)bereid, torenhoog op smaak gebracht en met liefde gegrild en geserveerd. Noot: de BBQ-burger is ook verkrijgbaar in  vega(n) variant.

Gegrilde groenten. Als fervent aanhanger van balans op de BBQ serveren we bij iedere sessie veel biologische seizoensgroenten van het vuur. Denk aan asperges, meiknollen, courgettes, prei en vele meer. Al dan niet verwerkt in salades of side’s.

Side’s & salades

Over side’s & salades gesproken; de keuze is reuze. Neem bijvoorbeeld voor de planken met rijkelijk belegde crostini’s, een assortiment zorgvuldig geselecteerde Franse kazen of de lekkerste oesters onder de zon – al dan niet geserveerd van de barbecue.

En ieder menu wordt uiteraard aangevuld met weelderige salades. Hieronder vind je een deel van het BBQ-menu.

Neem even contact op als je het complete menu of direct een offerte wilt ontvangen.

MENU 2020 // 2021

ROODVLEES

-ribeye van ‘t vuur
-lamskoteletten van Texel
-burger van Palmsteynrund
-Brandt&Levie worst van ‘t vuur
-&meer

SALADES

-caprese
-aardappelsalade
-salade van gegrilde groenten uit het seizoen (veganistisch)
-&meer

→ alle salades zijn vega en afgestemd op de diverse gerechten

VEGA

-vega sliders
-worsten van de vegetarische slager

→ veel gerechten van de kaart zijn te bereiden zonder vlees of vis en eventueel veganistisch

VEGAN BBQ

’n geheel veganistische BBQ is mogelijk vanaf 30 personen

→ informeer naar de opties

VIS en SCHAALDIEREN

– zalmzijde en papillotte
-grote garnalen (heel)

-kreeft (seizoen Zeeuws of Canadees)
-&meer

GEVOGELTE

-maïshaantjes
-k
ippendijen
-&meer

OESTERS

-harty Oysters (Ierland) n° 2/3
-fines de Claires (Marennes d’Oléron) n° 2/3
-wilde Waddenoester n° 0 of Ierse van ‘t vuur met Yuzusoy mayonaise

HAPPENPLANKJES incl BROOD & DIPPERS

-crostini’s Pecorino, tomaten salsa, copa di Parma.
-amandelen, pecan en pinda’s (eventueel gerookt)
-fijne Italiaanse en/of Franse vleeswaren
-diverse Franse en/of Italiaanse kazen

Smaakt naar meer?

Vraag vandaag nog een offerte aan!

BBQ-catering op een bruiloft: shared diner
Happenplanken BBQ
Oesters BBQ
Happen vooraf - kerstdiner
Garnalen van de BBQ

DOEN:

→ Check de BBQ-foto’s voor een sfeerimpressie.
→ Lees álles over de mogelijkheden voor een culinaire BBQ-catering door BAQ-fiets.

Eerder aan de BAQ:

⇒ Zelf BBQ’en?
Grillmeister Joeri deelt zijn beste tips & recepten: