Zin in een lekkere BBQ in het Vondelpark? Helaas, dat mag niet meer. Maar: in de buurt mag je nog wel grillen. BAQ-fiets weet waar.

1 Maart 2017 – toen was het zover.  Het algehele BBQ-verbod in het Vondelpark ging van kracht. Reuze jammer. En dat vroeg natuurlijk om een memorabele laatste grillsessie. (Meer info daarover vind je hier.)

BBQ-overlast

Met het verbod verwachten de voorstemmers een einde te maken aan de overlast, zo meldt het Parool, en daarmee flink te kunnen besparen op de kosten van handhaving.

Over de mate van overlast lopen de meningen uiteen: voorstanders van het verbod schilderden een beeld van de barbecueweide als een onderdeel van de hel van Dante, inclusief giftige dampen.

Tegenstanders betoogden dat de ervaringen van het afgelopen jaar eigenlijk helemaal niet zo slecht waren. Zij voorzien dat de handhavers straks de handen vol krijgen met het wegsturen van BBQ-fanaten.

Linksom of rechtsom: het Vondelpark is vanaf heden verboden terrein voor grillmeisters. Steek je de kolen wel aan, dan riskeer je een boete van € 90.

Waar in Amsterdam mag je nog wel BBQ’en?

Gelukkig is er stadsgroen genoeg waar je mag grillen: in deze Amsterdamse parken mag de BBQ aan. (Er staat ook een handige en actuele kaart bij, zodat je geen risico loopt op een boete.)

En voor wie de BBQ-touwtjes graag uit handen geeft: Amsterdam is de thuishaven van BAQ-fiets en Joeri fietst graag naar je toe voor een weergaloze grillsessie. Lees hier meer over jouw BBQ-catering in Amsterdam.

Park view #vondelpark #baqfiets #amsterdam #park #bbq #party #iens #vs #overstappennl #last #wins

Een bericht gedeeld door Joeri Kruize // BAQ-fiets ® (@baqfiets.amsterdam) op