Vlammen met je beste BBQ-ei ooit? Lees dan zeker deze tips van BBQ-chef Joeri. Want: de lekkerste paaseieren komen natúúrlijk van de grill.

Ei-in-de-pan

Eieren bakken in een pan op het rooster is natuurlijk de makkelijkste manier. En zeker een smakelijke. Het stappenplan is een simpel 1-2-3-tje:

  1. Steek de BBQ aan.
  2. Zet de pan op de gloeiende kolen met een flinke dot boter erin.
  3. Eitje bakken en =smullen maar.

Tip 1: grill langzaam.
Als je de pan op de kolen zet, let dan even goed op dat het vuur niet te heet is. Langzaam garen heeft de voorkeur en voorkomt aanbakken van ei aan de bodem. Geen idee hoe je de barbecue snel en vakkundig aan moet steken? Grillmeister Joeri heeft daar zo zijn handigheidjes voor.

Tip 2: boter & brood
Gebruik flink wat boter – kun je daarna je brood er nog even in roosteren.

BBQ-eieren uit een bakje

Traktatie voor en met de kinderen tijdens de paasbrunch: eieren uit een zelf gevouwen bakje.

  1. Vouw van dubbelgeslagen aluminiumfolie kleine bakjes.
  2. Doe een klontje boter en het eitje erin, eventueel met wat versgemalen zout en peper of verse kruiden als bieslook.
  3. Leg de bakjes op de grill tot ze de gewenste gaarheid hebben.

Tip: kwarteleitjes in een poffertjespan op de barbecue

Geen zin in vouwwerk? Of geen aluminiumfolie in huis? Gebruik een oude poffertjespan om kwarteleitjes in te bakken:

  1. Doe de eitjes met een klontje boter in de pan.
  2. Gaar ze langzaam op het vuur tot ze zijn zoals je wilt.

Gerookte eieren van de BBQ

Persoonlijke favoriet van BBQ-chef Joeri: gebruik de barbecue om een milde rooksmaak aan bijvoorbeeld een vers gepocheerd ei te geven. Hoe?

  1. Doe wat fruithout – perenhout bijvoorbeeld – in je (rvs) rookbakje.
  2. Leg het vooraf gepocheerde ei op een klein rvs plaatje.
  3. Laat het 3-5 minuten matig roken.

Zo’n vers gerookt, gepocheerd eitje is verrukkelijk met bearnaisesaus of alleen met extra vierge olijfolie en Fleur de Sel.

Gepocheerde eieren van de BBQ

BBQ-ei X oester

Krijg je, net als ondergetekende, nooit genoeg van oesters? Gaan príma bij een (Paas)ei. Heb je meteen een ‘schaaltje’ om dat gepocheerde ei van hierboven in de roken (zie foto).

Oesters op de BBQ bereiden doe je zo > (Gegratineerd, met punch of puur.)

En wat serveer je bij zo’n ei van de barbecue?

Opties te over. Wat te denken van:

  • wat plakken licht geroosterd biologisch brood
  • gegrilde zalm,
  • en op de BBQ gerookte boter.

En als je dan toch bezig bent, waarom ook niet het witte goud? Want ze zijn er weer! Zo bereid je asperges op de BBQ >

Meer info of direct een offerte aanvragen?