Vlammen met je beste BBQ-ei ooit? Lees dan zeker deze tips van BBQ-chef Joeri. Want: de lekkerste eieren komen natúúrlijk van de grill.

Ei-in-de-pan

Eieren bakken in een pan op het rooster is natuurlijk de makkelijkste manier. En zeker een smakelijke.
Tip 1: als je de pan op de kolen zet, let dan even goed op dat het vuur niet te heet is. Langzaam garen heeft de voorkeur en voorkomt aanbakken.
Tip 2: gebruik flink wat boter – kun je daarna je brood er nog even in roosteren.

Gebruik de BBQ om een milde rooksmaak aan een vers gepocheerd ei te geven.

BBQ-eieren uit een bakje

Traktatie voor en met de kinderen:

  • vouw van dubbelgeslagen aluminiumfolie kleine bakjes,
  • klontje boter en het eitje erin, eventueel met wat versgemalen zout en peper of verse kruiden als bieslook,
  • leg de bakjes op de grill tot ze de gewenste gaarheid hebben.

Ook handig: gebruik een oude poffertjespan om kwarteleitjes in te bakken.

Gerookte eieren van de BBQ

Persoonlijke favoriet: gebruik de BBQ om een milde rooksmaak aan bijvoorbeeld een vers gepocheerd ei te geven. Dit doe je door:

  • wat fruithout – momenteel gebruik ik perenhout – te gebruiken in je (rvs) rookbakje,
  • het gepocheerde ei op een klein rvs plaatje leggen
  • 3-5 minuten matig roken.

Verrukkelijk met bearnaisesaus of alleen met extra vierge olijfolie en Fleur de Sel.

Gepocheerde eieren van de BBQ

BBQ-ei X oester

Krijg je, net als ondergetekende, nooit genoeg van oesters? Gaan príma bij een (Paas)ei. Heb je meteen een ‘schaaltje’ om dat gepocheerde ei in de roken (zie hieronder).

Oesters op de BBQ bereiden doe je zo > (Gegratineerd, met punch of puur?)

BBQ-Sides

Voor erbij: bijvoorbeeld wat plakken geroosterd biologisch brood, gegrilde zalm, lichtgerookte boter.

En als je dan toch bezig bent, waarom ook niet het witte goud: zo bereid je asperges op de BBQ >

BAQ-fiets op jouw BBQ-feest?