Vlammen met je beste BBQ-ei ooit? Lees dan zeker deze tips van BBQ-chef Joeri. Want: de lekkerste eieren komen natúúrlijk van de grill.

Ei-in-de-pan

Eieren bakken in een pan op het rooster is natuurlijk de makkelijkste manier. En zeker een smakelijke.
Tip 1: als je de pan op de kolen zet, let dan even goed op dat het vuur niet te heet is. Langzaam garen heeft de voorkeur en voorkomt aanbakken.
Tip 2: gebruik flink wat boter – kun je daarna je brood er nog even in roosteren.

Gebruik de BBQ om een milde rooksmaak aan een vers gepocheerd ei te geven.

BBQ-eieren uit een bakje

Traktatie voor en met de kinderen:

  • vouw van dubbelgeslagen aluminiumfolie kleine bakjes,
  • klontje boter en het eitje erin, eventueel met wat versgemalen zout en peper of verse kruiden als bieslook,
  • leg de bakjes op de grill tot ze de gewenste gaarheid hebben.

Ook handig: gebruik een oude poffertjespan om kwarteleitjes in te bakken.

Gerookte eieren van de BBQ

Persoonlijke favoriet: gebruik de BBQ om een milde rooksmaak aan bijvoorbeeld een vers gepocheerd ei te geven. Dit doe je door:

  • wat fruithout – momenteel gebruik ik perenhout – te gebruiken in je (rvs) rookbakje,
  • het gepocheerde ei op een klein rvs plaatje leggen
  • 3-5 minuten matig roken.

Verrukkelijk met bearnaisesaus of alleen met extra vierge olijfolie en Fleur de Sel.

Gepocheerde eieren van de BBQ

BBQ-ei X oester

Krijg je, net als ondergetekende, nooit genoeg van oesters? Gaan príma bij een (Paas)ei. Heb je meteen een ‘schaaltje’ om dat gepocheerde ei in de roken (zie hieronder).

BBQ-Sides

Voor erbij: bijvoorbeeld wat plakken geroosterd biologisch brood, gegrilde zalm, lichtgerookte boter.

En als je dan toch bezig bent, waarom ook niet het witte goud: zo bereid je asperges op de BBQ >

BAQ-fiets op jouw BBQ-feest?