Asperges + BBQ = een gouden combinatie. Op zoek naar een evenzo blinkend (en makkelijk) BBQ-recept om grillpunten mee te scoren? Lees dan snel verder.

Het aspergeseizoen is officieel geopend (5 april mensen!). Wie het vuur flink wil opstoken om die prachtige asperges te laten vlammen: dit is het favoriete en razend simpele BBQ-recept van grillmeister Joeri:

Witte asperges van de BBQ met licht gerookte botersaus

Zo ga je te werk:

  • Blancheer de geschilde witte asperges (afhankelijk van de dikte) zo’n 3 minuten.
  • Direct terugkoelen in ijswater, even droogdeppen en bewaar ze – gewikkeld in wat keukenpapier – tot het barbecue-feest begint. Je kunt ze al een dag van tevoren prepareren.
  • Besprenkel het witte goud met wat olijfolie.
  • Grill ze ongeveer 3 minuten op de BBQ en niets meer aan doen.

Voor de saus:

  • Smelt en rook een stevige klont roomboter in een vuurvaste sauspan op een gesloten barbecue.
  • Voeg een handje fijngehakte zachte kruiden erdoor (als bladpeterselie, kervel en/of een beetje dragon).

Groene asperges van de BBQ

Groene asperges op de BBQLiever groen dan wit? Ga te werk als hierboven:

schil ze, blancheer de groene asperges 1 minuut in kokend water met wat zout en laat ze direct afkoelen in koud water.

Leg ze vervolgens op de gloeiendhete kolen tot ze een mooi grillrandje hebben.

Tip: voor een extra punch leg je een blokje eiken- of beukenhout aan de zijkant van de BBQ.

Erbij of erin?

Groene asperges an sich zijn een lekkere side. Ze doen het ook heel goed in bijvoorbeeld een speltsalade met andere vers gegrilde groenten.

En laat dat gerecht nou toevallig op het gruwelijk lekkere BBQ-menu van BAQ-fiets staan…

Nog zo’n BBQ-recept van te watertanden: gerookte makreel van de barbecue.

Asperges op jouw BBQ-feest?

Of liever een langzaam gegaarde rib-eye,
gruwelijk lekkere burger en ’n zalm en papilotte?
(To name a few.)