Het vriest dat het kraakt. En de echte BBQ’er? Die schuwt een beetje sneeuw of vrieskou niet. De handen blijven immers warm, daar boven die gloeiende kolen, nietwaar?

Althans, zo denkt uw grillmeister er over. (Getuige de BBQ-fuif in eigen achtertuin het eerste januariweekend van 2017.)  Voor wie zin heeft het vuur daar naast het ijs flink op te stoken, delen we graag een paar winterbarbecue tips:

  • De gemiddelde schaatssloot ligt niet zo lekker beschut. Zoek een plekje uit de gure winterwind. Dat is wel zo prettig voor het eigen gezicht, de vingers en tenen. En niet te vergeten voor de hoeveelheid kolen die je er anders doorheen moet jagen. Wellicht overbodig: ga niet té dicht bij licht ontvlambare schuren staan…
  • Brengt ons op puntje twee. Die kolen. (Of briketten.) Zorg voor flinke voorraad. Hoe kouder het weer, hoe meer graden je moet overbruggen om de juiste temperatuur voor het garen van je BBQ-dis te kunnen bereiken.
  • Daar kan een afsluitbare barbecue weer soelaas bieden. Zo’n groot groen ei bijvoorbeeld. Deksel dicht, kernthermometer in vlees of gevogelte en jij kunt binnen even opwarmen. (Hier lees je wat meer over welke grill het lekker doet bij gure temperaturen.)
  • Over opwarmen gesproken; overbodig te melden dat een winterbestendige outfit en een hartverwarmende (alcoholische) versnapering geen overbodige luxe zijn. Evenals een vuurkolf voor eventueel barbecue-gezelschap en een sfeerlampje of twee.

Laat je het betere grillwerk liever aan iemand anders over? Grillmeister Joeri komt je ook in bij lagere temperaturen graag voorzien van een weergaloze BBQ-catering.

Hier lees je álles over zo’n volledig verzorgde winter-BBQ door BAQ-fiets.