Wij voorspellen: prachtig BBQ weer dit jaar! Want alleen mei al was de warmste maand ooit in 300 jaar

Geen grap: afgelopen maand was de warmste mei sinds 1706. Niet eerder waren er zoveel prachtige dagen. De terrassen zaten bommetje vol en er werd wat afgegrilld… Zeker hier in huize BAQ-fiets. Want waar de meeste mensen vaak aan één ding denken (terras!), denken we hier in huize BAQ-fiets aan dat andere mooi-weer-ding: grillen!

(Niet dat de barbecue de maanden ervoor heeft staan stofhappen. Welnee. Maar die extra graden maken het koken in de buitenlucht net even wat aangenamer.)

Maar nog even terug naar die meimaand: er waren niet eerder zóveel (zomers) warme dagen, meldt weeronline. En dat belooft wat voor de zomermaanden die nog gaan komen. We hebben er nu al zin in.

Wanneer is het BBQ weer?

Moet het dan altijd mooi weer zijn voor een goeie grillsessie? Nee.

Wanneer is het BBQ weer? Wat grillmeister Joeri betreft: altijd.

En stel nou dat we de zomer al gehad hebben en vroeg een (regenachtige) herfst induiken? Geen probleem:

we durven het bijna niet te zeggen, maar in al die BBQ-jaren is slechts 1 op de 100 grillsessies in het water gevallen. En niet eens echt. Want voor een onverwachte bui is daar altijd een stevige tent om de hamburgers droog te houden.

Welke temperatuur krijgt een vlammende 10? Als je weet dat winter-barbecueën een dikke hit is, dan snap je wel dat een graadje meer of minder er niet toe doet. Althans, voor die BBQ-chef dan hè. Die grillt eigenlijk altijd. (En vindt dat jij dat ook zou moeten doen. Waarom? Dat lees je in de BBQ-trends voor 2018.)

Het nieuwe BBQ seizoen

Ook trek in het BBQ-seizoen van 2018? Tip: dit zijn de parken in Amsterdam waar de barbecue aan mag dit jaar. Liever de grilltang uit handen geven? Lees meer over Joeri’s BBQ-catering-opties op locatie.