Het vriest dat het kraakt. En de echte bbq’er? Die schuwt een beetje sneeuw of vrieskou niet. De handen blijven immers warm, daar boven die gloeiende kolen, nietwaar?

Althans, zo denkt uw grillmeester er over. (Getuige de bbq-fuif in eigen achtertuin het eerste januariweekend van 2017.)  Delen we graag een paar bbq-tips, voor wie zin heeft het vuur daar naast het ijs op te stoken.

  • De gemiddelde schaatssloot ligt niet zo lekker beschut. Zoek een plekje uit de gure winterwind; prettig voor eigen gezicht, vingers en tenen en de hoeveelheid kolen die je er anders doorheen moet jagen. Niet té dicht bij licht ontvlambare schuren, uiteraard.
  • Brengt ons op puntje 2. Die kolen. (Of briketten.) Zorg voor flinke voorraad. Hoe kouder het weer hoe meer graden je moet overbruggen om de juiste temperatuur voor het garen van je bbq-dis te kunnen bereiken.
  • Daar kan een afsluitbare barbecue weer soelaas bieden. Zo’n groot groen ei bijvoorbeeld. Deksel dicht, kernthermometer in vlees of gevogelte en jij kunt binnen even opwarmen.
  • Over opwarmen gesproken; overbodig te melden dat een winterbestendige outfit en een hartverwarmende alcoholische versnapering geen overbodige luxe zijn. Evenals een vuurkolf voor eventueel bbq-gezelschap en een sfeerlampje of twee.

Laat je het echte grillwerk liever aan iemand anders over? BAQ’er Joeri komt je graag helpen. Neem even contact op voor de mogelijkheden.